БОУЕН ТЕРАПИЯ

Оздравителен център Веда

Има един единствен лекар, знаещ и разбиращ какво причинява болестното неравновесие в тялото ти: Лекарят вътре в теб

Гениалността на Том Боуен, създателят на тази терапия, се състои в откритието му, че при дълбоко и цялостно отпускане на тялото се задейства способността му да се справя само с всякакви състояния извън нормата. При Боуен® тялото не бива насилвано да приема външна команда; ние просто изпращаме точните съобщения, за да може организмът да започне процеса на „реформатиране” на системата и нейното връщане към първоначалната матрица. В различни култури по света съществува вярата, че Творецът е вложил в нас целия необходим инструментариум за оцеляване и за живот в благополучие. Ние не решаваме проблемите, като въвеждаме в тялото изкуствени вещества; не използваме методи, носещи повече вреда, отколкото полза. Ние просто казваме на тялото да предприеме нужните стъпки и започне лечение според собствените си рамки, ритъм и време, необходимо за процеса на възстановяване.

Техниката Боуен (Боутек) е изцяло нова концепция за лечение на тялото. Създадена в Австралия, тази неинвазивна, много нежна, но изключително мощно балансираща тялото ни техника сега променя подхода към лечението в световен мащаб. Тя не е взаимствана или подобна на която и да е друга методика.

Боуен® е уникална форма на нервно-мускулно възстановяване. Тя въздейства не само чрез нервната система, но и чрез лимфната и кръвоносната системи. Известна е с ефективността си при проблеми с вътрешните органи, както и с намаляне на времето за възстановяване.

Една процедура протича по следния начин. Пациентът ляга в удобна за него поза на обикновено или масажно легло, но може да се работи и в седнало положение.

Боуен® се състои от нежни движения на палците или пръстите, които се извършват на голо или през дрехите. Тези движения изпращат „съобщения“ до нервната система, възвръщайки клетъчната памет до едно предпочитано, балансирано и отпуснато ниво.

Боуен терапия

След всяка група движения се прави задължителна пауза от две-три минути, през която клиентът се оставя сам, да си почива. Това време е необходимо на тялото, за да преработи получените сигнали от страна на нервната система, провокирани от проприорецепторите стимулирани от Боуен движението, след което се включват възстановителните механизми.

Значими резултати могат да се проявят дори и след първия сеанс, тъй като процесът на самолечение продължава и в следващите няколко дни.

Боуен® сеансите се правят средно на седем дни. Обикновено два-три сеанса са необходими за острите състояния. Практикуващият насочва усилията си към конкретен проблем или може да третира тялото, като цяло.

За разлика от много други терапии, Боуен® не използва силова манипулация. Практикуващия не насилва тялото да направи „това, което му се каже“, а го оставя самó да направи това, от което има нужда за времето, което му е нужно.

Боуен® се препоръчва за всички възрасти, от новороденото дете до възрастния човек, с остри или хронични проблеми. С огромен успех тя се прилага също и при атлети, бременни жени и хора със специфични нужди. Тя повлиява тялото на всички нива: физическо, химическо, ментално и емоционално.Резултатите са впечатляващи и при бебета и при животни, така че плацебо ефект е невъзможен!

Боуен терапетвтичен масаж

Остри, хронични, неврологични и психо-соматични заболявания се подобряват след Боуен® процедура.

Състояния, които се повлияват много добре от терапията са:

•    Мускулно-скелетни и ставни проблеми: замръзнало рамо, травми от пренапрежение, проблеми с тазобедрените стави и колената, навяхване на глезените, болки в гърба, ишиас, гръбначни изкривявания, всякакви спортни травми;

•    Проблеми с вътрешните органи (дробове, бъбреци, черен дроб, жлъчен мехур, стомах, черва …), стомашно-чревни разстройства;

•    Безплодие у жените, кисти на яйчниците, фиброми, разстройство на имунната система;

•    Емоционален дисбаланс, напрежение, стрес, депресия, синдроми на остра или хронична умора;

•    Дихателни проблеми – бронхиални и астматични симптоми; Стрес и синдром на хроничната умора, Алергии и сенна хрема; Емоционален и хормонален дисбаланс, Мозъчен и сърдечен удар;

•    Автоимунни заболявания, алергии;

•    Мигрена и други видове главоболие;

•    Нощно напикаване;

•    Неврологични проблеми, инсулт, Паркинсон, шокови състояния


Терапията е съпътстваща, допълваща традиционната медицина, в смисъл че усилва нейния ефект, без да се намесва в предписанията ѝ.

Въздействието върху нервната система е много фино и е необходимо време за пълното проявление на ефекта. За да не се прекъсне процеса на ответната реакция в тялото е най-добре да не се предприемат други мануални или енергийни терапии няколко дни преди и след сеанс с Боуен®.

www.bowen.bg

Вижте и други услуги, които център Веда предлага

Запознайте се с пълната гама услуги от менюто на сайта или разгледайте някои от тях тук.

Научете повече за...

Наименованието произлиза от гръцки „kinesis” – движение и „терапия” – лечение, или лечение чрез движение. Това е самостоятелна медицинска дисциплина, опираща се на...

Вижте още като натиснете тук...

Мануалният Лимфен Дренаж (МЛД) е отлично терапевтично средство, чрз което по прецизен начин се стимулира потока на лимфната течност в тялото, било то профилактично, или поради увреда на лимфни структури, отстраняване на лимфни възли и др., насърчавайки нейното движение към сърцето....

Вижте още като натиснете тук...

Йога ни заобикаля значително дълго време, повече позната ни в съвременният си стил, неуморно придобиваща много и различни форми. Многобройни са и системите и идеологиите за реализиране. Понастоящем, в търсене на подходяща за...

Вижте още като натиснете тук...

За повече информация относно Боуен терапия, рехабилитация и др., моля свържете с нас

Използвате нашите контакти за информация и записване на час

Адрес

ул. Македония, 82-84, Варна
00359 895 447 002
info@vedahealthcare.bg

За бърз отговор, моля свържете се с нас в тези часове

Пон. - Пет. 09:00 - 18:00