Мария Илиева - Медицински специалист Мануален Лимфен Дренаж, Терапевтична Йога

Мария Илиева е завършила Медицински Университет Варна, специалност Медицинска сестра, степен бакалавър през 2007 година. Впоследствие, живее и работи в Барселона, Испания, където надгражда обучението си, и допълнително се занимава с билколечение и хранителни добавки, диетика, медицинска козметика, спорт. 

Междувременно, Мария се запалва по йога, традиционната китайска медицина и философията на древната индийска медицина - Аюрведа, или 'наука за живота', и отпътува за Индия, където прекарва три години в изучаване тайните на тези вековни традиции, намирайки своя учител Багаван Шри Шанмука Ананта Ната, който и до днес я напътства в практиката й. Това разширява нейния мироглед и разбиране за човешкият организъм като цялостна единица, и я мотивира да се посвети основно на превенцията на здравето, като главните методи които използва са редовна йога практика, медитация,  и специфични масажни техники от системата Аюрведа. 

Вече сертифициран йога инструктор, и с диплома по Аюрведа Панчакарма терапия, Мария преподава йога и води лекции по ‘Основи на Аюрведа медицината’ в Шри Кали Йога Ашрам под ръководството на Багаван и съвместно с опитни колеги. 

Впоследствие, Мария специализира и в техниката МАНУАЛЕН ЛИМФЕН ДРЕНАЖ и ЦЯЛОСТНА ДЕКОНГЕСТИВНА ТЕРАПИЯ. До този момент тази терапия е най-добрия и ефикасен метод за лечение на пациенти страдащи от лимфедем и други специфични заболявания на лимфната система. Липсата на дисциплина Лимфология и лекари лимфолози в България, както и нуждата от обучени специалисти в сферата на лимфния дренаж, мотивират Мария да се посвети на превенцията и лечението на всички тези състояния свързани с нарушения във функцията на лимфната система. Заедно с това, продължава да води йога класове  традиционна йога във Варна, както и да прилага терапевтична йога в медицинската си практика. 

В оздравителен център Веда, Мария консултира всички пациенти предполагащи нужда от лечение на лимфедем, както и всички тези влизащи в рискова група - след онкологични оперативни интервенции на гърда или малък таз, след травми и/или естетични оперативни интервенции в областта на крайниците, главата, лицето и тялото, усложнения на ревматоидни и артритни състояния, болезнени ставни възпаления, автоимунни заболявания, метаболитни нарушения, стрес.

Тя ни напомня, че с редовна практика, подходящ двигателен и хранителен режим, и цялостна адекватна грижа за здравето, ние можем лесно да поддържаме здраво тяло и ум, оптимален лимфен поток и имунна система, и да стоим далеч от болести.

Ако имате съмнения или вече страдате от лимфедем, не отлагайте и потърсете помощ. Последствията от ненавременна профилактика и лечение на лимфостаза са необратими!

ВИЖТЕ ОЩЕ ЗА...

ПРОФИЛАКТИКА С МАНУАЛЕН ЛИМФЕН ДРЕНАЖ ЗА КРАСОТА И ЗДРАВЕ

ЙОГА - открийте истинското си 'Аз'. Чрез релаксация и традиционни практики, станете по-спокойни и уверени.

За да се свържете с Мария Илиева

За въпроси и записване за безплатна консултация

Адрес

ул. Македония, 82-84, Варна
0886220599
mariya@vedahealthcare.bg

За бърз отговор, моля свържете се с нас от

Понеделник - Петък 09:30 - 18:30