Умерено интензивна тренировка 'Цялостна кондиция и ЗДРАВА ЛИМФНА СИСТЕМА'

mariya-ilieva-veda-varna-1.jpg
Мария
яну 13, 2023

Информирайте се за всички здравни услуги на Оздравителен център Веда, Варна:

https://vedahealthcare.bg/bg

Лимфната система в застой може да се оприличи на вода за къпане, която е престояла дни наред. Това не звучи като нещо, в което бихте искали да се къпете, ако желаете да почистите тялото си, нали? Ваната има дренаж, който трябва да се издърпа, когато банята приключи. Лимфната система, за разлика от други системи на нашето тяло, няма вътрешна помпа или дренаж. Лимфната течност се движи през тялото ни най-вече с помощта на движението. Тоест, когато сме в застой, лимфата ни също е в застой. Това означава, че движението на телата ни е от решаващо значение за здравата циркулация на лимфата.

В това видео, ще се запознаете с лесни упражнения за гъвкавост и укрепване, предназначени да подобрят лимфният поток, подходящи за ежедневно изпълнение както у дома, така и в парка, дори на работното място.

Дихателните и аеробни упражнения също спомагат лимфната резорбция и подобряват придвижването на лимфната течност по лимфните съдове за контролиране на лимфедема. Особено благотворно е да започваме упражненията със коремно дишане, активирайки всички коремни лимфни съдове и възли.

Други полезни видеа за вас:

Лесни упражнения при Лимфедем на горен крайник@Лимфологичен кабинет Варна, център Веда: https://youtu.be/dFqwdgQxTTA

Лесни yпражнения при Лимфедем на долни крайници@Лимфологичен кабинет Варна, център Веда: https://youtu.be/kC2vQCIuNiw

На нашият уебсайт https://vedahealthcare.bg/bg ще откриете всичко за лечението и профилактиката на Лимфедем, лимфостаза, други патологии на лимфната система.

Открийте ни и във Фейсбук страницата ни: Lymphology center Varna/Мария Илиева - Мануален Лимфен Дренаж @lymphologyvarna

Подобни публикации