10 минутка: Упражнения за цяло тяло 'Здрава Лимфна Система'

mariya-ilieva-veda-varna-1.jpg
Мария
апр 01, 2022

Информирайте се за всички здравни услуги на Оздравителен център Веда, Варна: https://vedahealthcare.bg/bg

Организмът ни е създаден за да се движи, и именно движението е силата, която създава необходимите условия на оптимално здраве и жизненост за физиката и психиката ни. Движението е един от най-лесните и достъпни начини за поддържане, укрепване и подобряване на здравето. В това видео, ще се запознаете с лесни упражнения за гъвкавост и укрепване, предназначени да подобрят лимфния поток, които са подходящи за ежедневно изпълнение както у дома, така и в парка, дори на работното място.

Редовната двигателна активност е изключително важна за здравето на лимфната система и изобщо за цялостното ни здраве. Лимфните съдове изпомпват лимфната течност именно в синхрон с мускулните съкращения. Ето защо редовното изпълнение на специфични упражнения стимулира лимфотока и помага за поддържането и профилактиката на лимфостазата при пациенти с лимфедем, както и разбира се при напълно здрави хора. С редовнит упражнения не само поддържаме оптимални всички жизнени показатели и функции в организма регулирайки кръвното налягане, нивата на холестерол и кръвна захар, предотвратявайки неконтролираното покачване на килограми, затлъстяването, метаболитния синдром. Движението стимулира кръвообращението, обменните процеси, поддържа имунитета на организма, намалявайки секрецията на стресови хормони стимулира по този начин остротата на ума, по-добрата памет и концентрация, и координация. Това ни прави по-свежи, работоспособни, балансирани и щастливи. Несъмнено движението подпомага и перисталтиката на червата, предотвратявайки запек и освобождавайки ни от токсини.

Дихателните и аеробни упражнения също спомагат лимфната резорбция и подобряват придвижването на лимфната течност по лимфните съдове за контролиране на лимфедема. Особено благотворно е да започваме упражненията със коремно дишане, активирайки всички коремни лимфни съдове и възли.

Други полезни видеа за вас:

Ползите от коремното (диафрагмално) дишане@Лимфологичен кабинет Варна, център Веда: https://youtu.be/tw0resjPUnQ

Лесни упражнения при Лимфедем на горен крайник@Лимфологичен кабинет Варна, център Веда: https://youtu.be/dFqwdgQxTTA

Лесни yпражнения при Лимфедем на долни крайници@Лимфологичен кабинет Варна, център Веда: https://youtu.be/kC2vQCIuNiw

На нашият уебсайт https://vedahealthcare.bg/bg ще откриете всичко за лечението и профилактиката на Лимфедем, лимфостаза, други патологии на лимфната система.

Открийте ни и във Фейсбук страницата ни: Lymphology center Varna/Мария Илиева - Мануален Лимфен Дренаж @lymphologyvarna

Подобни публикации